Fie ca discutam despre garaje, lounge-uri, outdoor livings, depozite, hambare, constructiile metalice rezidentiale[i] sau industriale sunt preferintele tale puse in practica de noi prin debitare cu plasma. Iti protejeaza inventitiile,  bunurile cele mai de pret de intemperii, furt, potentiale daune. Sunt durabile, eficiente din punct de vedere energetic si sunt functionale. Mai mult decat crezi.

Intotdeauna subliniem faptul ca nu este de ajuns ca executia debitarii cu plasma sa fie corecta, ea trebuie si intretinuta. Pentru a prelungi durata de viata a structurilor si confectiilor metalice, am adunat cele mai importante sase sfaturi utile. Profesionistii le stiu, iar cei care abia acum incep o afacere in domeniu, speram sa va fie de folos.

1. Tipul de locatie si fundatie


Oricat de perfecta ar fi debitarea cu plasma a structurilor si confectiilor metalice,  exista ceva si mai important in ridicarea constructiei metalice: fundatia si locatia potrivita. Desi pare un task usor, totusi, multi neglijeaza spatiul pentru constructie. In functie de destinatie, iti alegi daca ai nevoie ca fundatia sa fie beton, pamant, pietris etc.

Ca regula generala, structurile metalice[ii] usoare necesita o fundatie mai redusa, daca este sa le comparam cu cele din beton armat sau din caramida. Pentru halele de productie, cel mai bine este sa faci fundatia cu un inginer care stie ca orica hala metalica trage si in sus, nu doar in jos, si asta datorita vantului. Orice constructie metalica care are in interior echipamente care vibreaza, ceea ce inseamna ca fundatia trebuie sa suporte partial sau total greutatea pardoselii.

2. Cum debarasezi zapada corect

Greutatea zapezii poate deveni o problema in timp, deoarece asezarea acesteia pe acoperisul structurilor metalice poate fi un factor de incarcare pentru acoperis, dar si pentru fundatie[iii].  Intotdeauna, daca stratul de zapada depaseste 30 de cm, debarasarea zapezii se face prin lovirea peretilor de la exterior spre centru. Este important sa nu existe zone cu tabla indoita, deci o verificare este foarte importanta, de asemenea.

3. Intretinere si curatare

Chiar daca cladirile metalice nu necesita multa intretinere, totusi, halele metalice, de exemplu, au nevoie de curatare pentru a asigura sanatatea si siguranta personalului si a clientilor tai. Structura metalica trebuie sa fie curata, deoarece o acumulare de factori conduce catre oxidare si coroziune. O spalare de doua ori pe an te ajuta sa eviti probleme precum indepartarea ruginii, a calcarului, a petelor de ulei, poluantilor diversi, micro-organismelor, murdariei in general.

4. Materialele de constructie potrivite

Cel mai bun material de constructie este cel care raspunde tuturor nevoilor si cerintelor tale. El iti determina longetivitatea, durabilitatea si versatilitatea constructiei tale metalice. Tot mai multi clienti aleg astazi otelul deoarece este mai durabil, este flexibil si eficient din punct de vedere al costurilor. Vezi articolul de pe blogul nostru.

5. Evitata umiditatea si rugina

Un sistem adecvat de ventilatie te fereste de umiditate[iv], care se dovedeste de fiecare data un inamic feroce al longevitatii si durabilitatii structurilor metalice. Rugina este rezultatul umiditatii ridicare, dar se creeaza si cu concursul alor elemente, cum ar fi schimbarile de temperatura, zona geografica (atentie la mediile cu salinitate crescuta). Ea poate aparea atat la interior, cat si la exterior. Daca cea de-a doua diminueaza valoarea constructiei, prima slabeste structura constructiei metalice.

6. Alege modul de debitare

Exista numeroase moduri de debitare, insa una dintre cele mai eficiente, moderne si prietenoase cu bugetul este debitarea cu plasma. Orice investitie facuta trebuie realizata alaturi de un partener profesionist, care pe langa o echipa foarte buna, are si cele mai moderne masini de debitare cu plasma. Este important ca inainte de a alege, sa ai in minte cateva repere:

  • Sa te intalnesti cu el fata in fata; consultanta este cea care face diferenta dintre un proiect reusit si mai putin reusit
  • Pret accesibil pentru fiecare proiect in parte
  • Calitatea lucrarilor realizate de el si vechimea utilajelor folosite
  • Portofoliu variat
  • Testimoniale si review-uri foarte bune


O cladire metalica, usoara, se comporta diferit fata de una grea. Este flexibila, ceea ce este un avantaj in cazul unui cutremur, de exemplu, dar care se poate transforma intr- un dezavantaj in conditii de iarna (vant, ninsoare) atunci cand nu este construita bine. Alegerea partenerilor este vitala.

Orice debitare cu plasma se face in fabrica Master Metal din Bucuresti. Toate comenzile noastre sunt personalizate, respectand nevoile clientilor, dar si indrumarile echipei noastre, care se asigura ca lucrarea va fi corecta si durabila.

Pentru mai multe informatii despre debitare cu plasma click aici sau suna-ne la numarul 0742828049.

Ne poti gasi si pe Facebook si LinkedIn.


[i] http://www.ziare.com/casa/proiecte-case/la-ce-se-uita-romanii-cand-vor-sa-si-cumpere-o-locuinta-alternativa-la-casele-clasice-interviu-1362222

[ii] https://www.academia.edu/6142734/EXEMPLU_DE_CALCUL_CU_PROGRAMUL_ROBOT_STRUCTURAL_ANALYSIS_PROFESSIONAL_2009_HAL%C4%82_PARTER_STRUCTUR%C4%82_METALIC%C4%82

[ii] https://agrointel.ro/46976/util-sfaturi-pentru-intretinerea-halelor-metalice-in-perioada-caderilor-masive-de-zapada/

[iv] https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/divertisment/tinerete-fara-batranete-ce-boli-pot-provoca-excesul-de-umiditate-sau-aerul-prea-uscat-193922