99% din halele metalice au structura de rezistenta doar din otel

In orice tip de afacere, costul financiar are un rol semnificativ, in special in zona compleza a constructiilor. De aceea, ne-am gandit sa enumeram cateva motive pentru care constructiile cu stalpi metalici sunt mult mai convenabile financiar si nu numai decat cele realízate din lemn, beton sau caramida. De exemplu, halele metalice se pot construi doar cu otel dupa o anumita deschidere. Desi majoritatea structurilor metalice au incorporate elemente din lemn, beton, sticla, totusi materialul care este predominant ramane tot otelul.
Mai jos am scris despre principalele avantaje ale folosirii metalului in diverse constructii, fie ca discutam de hale sau de spatii de fabricatie.

Metalul este mai economic din perspectiva banilor si a timpului

In primul rand, otelul este mult mai putin costisitor decat celelalte materiale de constructie si este usor de intretinut. Inainte, depozitele, halele si fabricile se construiau din caramida, beton sau lemn, insa cu timpul s-a dovedit eficiente si rolul important al structurilor metalice.
In al doilea rand, asa cum spuneam si mai sus, din punct de vedere financiar constructiile din metal sunt cele mai avantajoase. Datorita structurii sale, o hala metalica de exemplu, are nevoie de mult mai putine materiale, forta de munca si etape de lucru decat una din caramida sau lemn.
In al treilea rand, halele metalice sau orice constructii de productie si depozitare, pot fi folosite imediat dupa ce au fost móntate.

Metalul este flexibil

Prima característica a unei structuri usoare este flexibilitatea. Metalul poate fi integrat aproape in orice proiect, atat din zona industriala cat si rezidentiala. Piatra, lemnul sau alte materiale, pot fi oricand incorpórate intr-o structura metalica. De exemplu, poti folosi stalpi metalici de diverse dimensiuni in combinatie cu alte materiale pentru: usile hangarelor, parapeti metalici, macarale grele, garduri, hale metalice etc.
Daca luam cazul halelor metalice, acestea au de cele mai multe ori peretii si acoperisurile din tabla zincata, lemn, material textil, tabla neagra, panouri termoizolante etc. Se pot utiliza multe materiale in functie de destinatia structurii metalice. De cele mai multe ori se folosesc panourile termoizolante.
Cine are o hala metalica, stie ca pe langa pret, ea este mult mai flexibila decat una din beton si ii permite sa o si extinda sau modifice fara prea mari costuri. Este unul dintre principalele avantaje ale halelor si depozitelor metalice.

Metalul este durabil

O constructie cu stalpi metalici va fi mult mai durabila decat una din beton, de exemplu. Spre deosebire de cel de-al doilea, otelul nu se deformeaza si prezinta sensibilitate redusa la fisurare la cald. In cazul cutremurelor, otelul este acel “best friend”, deoarece este rezistent. Bine construita, o constructie cu stapli metalici poate rezista la incarcarea cu zapada si la vanturile mari.

Metalul este eco-friendly

Peste 99,9% din constructiile metalice sunt realízate din otel reciclat. Daca doresti o alta constructie, poti oricand recicla metalul de la vechea constructie. Betonul in schimb, este fabricat, in principal, din nisip si piatra, care nu pot fi reciclate mai departe.

Alegerea de a folosi stalpii metalici si subansamblele din tabla te ajuta sa economisesti bani si sa scurtezi timpul de constructie. Vei avea un aspect estétic deosebit al cladirii si vei beneficia de durabilitate, rezistenta, protectie. Si probabil cel mai important motiv este impactul mic pe care il ai asupra mediului, o cerinta a Uniunii Europene.